За и против ваксините

За и против ваксините
A A+ A++ A

Много широко в Интернет пространството е обсъждан въпросът за и против ваксините и ваксинирането като профилактика изобщо. Темата не е нова и отговорът не е лесен. По отношение на ваксините не може да има „за“ и „против“ изобщо и подобни мнения не би трябвало да се вземат насериозно.

Ваксините имат своите показания и противопоказания, което заедно с дългогодишното им утвърждаване в клиничната практика ги прави достатъчно сериозен и безопасен метод на профилактика. Не можем да пренебрегнем факта, че благодарение на масово ваксиниране днес някои животозастрашаващи и инвалидизиращи инфекциозни заболявания (като детски паралич) са изчезнали.

В България е приет имунизационен календар, който периодично се актуализира и включва задължителни за всички деца ваксини. Те позволяват да се ограничи разпространеннието на най-честите и най-сериозните инфекции. Пропускането на задължителна ваксина не по медицински показания е многократно по-опасно за вашето дете и всички около него, отколкото поставянето й.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници