Министър размаха секирата, взе две глави

Министър размаха секирата, взе две глави
A A+ A++ A

Вътрешният министър Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора заради смъртния случай след гонка на пътя. Това са заместник-директорът, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция, и началникът на охранителна полиция.

Стоянов и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев проведоха днес извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната. В откровен диалог между ръководството на МВР и директорите бяха отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. В този смисъл министър Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол. „Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите към гражданите и те да са пример за човешко отношение”, категоричен беше министър Стоянов, цитиран от Нова.

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери. Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав, обещават от ведомството. „Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол“, заканиха се министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР Живко Коцев.

#министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници