Белият дом: Ким Чен Ун снабдява Путин с балистични ракети

Белият дом: Ким Чен Ун снабдява Путин с балистични ракети
A A+ A++ A

Белият дом заяви, че Северна Корея наскоро е снабдила Русия с пускови установки за балистични ракети и няколко такива ракети, а руските войски вече са ги изстреляли към Украйна.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си. Джон Кърби, координатор на стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на САЩ, заяви, че Съединените щати ще повдигнат въпроса в Съвета за сигурност на ООН.

През последните дни, каза той, "руските сили са изстреляли поне една от тези севернокорейски балистични ракети към Украйна", като добави, че тя изглежда се е приземила на открит терен.

"Това е значителна и обезпокоителна ескалация на подкрепата на Северна Корея за Русия", отбеляза Кърби.

Кърби заяви, че Иран не е доставял на Русия балистични ракети с малък обсег, но Вашингтон смята, че Москва възнамерява да закупи ракетни системи от Техеран.

Великобритания заяви, че осъжда решението на Русия да използва балистични ракети, закупени от Северна Корея, за неотдавнашните нападения срещу Украйна.

"Призоваваме Северна Корея да спре да доставя оръжия на Русия", се казва в изявление на говорителя на британското външно министерство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници