Нови три жертви след израелско нападение в Газа

Нови три жертви след израелско нападение в Газа
Междувременно стана ясно, че генералният секретар на ООН Бан Ки Мун ще се присъедини към преговорите в Кайро за постигане на примирие между Израел и палестинската групировка „Хамас". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Още трима души загинаха в ивицата Газа, след като ударите на израелската авиация продължиха и рано в понеделник, съобщиха палестински медицински източници.

Общият брой на загиналите палестинци през последните пет дни на напрежение и размяна на удари достигна 80 души.

Последните загинали са на 35, 23 и 5 години, съобщи АФП, на която се позова и БГНЕС.

По-рано неправителствената организация „Репортери без граници" осъди израелските удари по два медийни центъра в Газа.

„Журналистите не могат да бъдат цел на военна операция", се казва в становището на организацията".

Междувременно стана ясно, че генералният секретар на ООН Бан Ки Мун ще се присъедини към преговорите в Кайро за постигане на примирие между Израел и палестинската групировка „Хамас".

Преговорите се водят по инициатива на египетския президент Мохамед Морси, като в Кайро вече са турският премиер Реджеп Ердоган, представители на Катар и на палестинците, а според някои информации в разговорите участва и високопоставен израелски представител, предадоха АФП и БНР.

Говорител на ООН обясни, че Бан Ки Мун е крайно разтревожен от продължаващото насилие в Газа и Израел и от нарастващия брой на цивилните жертви.

#Реджеп Ердоган #минситър-председател на Турция #Катар #ООН #Бан Ки Мун #президент на Египет #Мохамед Морси #Израел #Палестина #Ивицата Газа #„Хамас" #„Репортери без граници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници