Борисов и Младенов връчват договори за безвъзмездна помощ по схемата „Помощ в дома"

Борисов и Младенов връчват договори за безвъзмездна помощ по схемата „Помощ в дома"
В момента по ОП „Човешки ресурси" за лични асистенти има около 10 500 души, а по Националния план по заетостта – 3000, които ще продължат и през 2013 г., каза още Младенов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчат договори за безвъзмездна финансова помощ по схемата Помощ в дома" на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси".

Министър Младенов посочи, че договори ще бъдат сключени със 166 общини за помощ в дома, допълнително ще им бъдат предоставени и 4500 асистенти в цялата страна, които ще обслужват около 14 500 нуждаещи се от такава помощ, цитира го БНР.

В момента по ОП Човешки ресурси" за лични асистенти има около 10 500 души, а по Националния план по заетостта – 3000, които ще продължат и през 2013 г., каза още Младенов.

#Бойко Борисов #министър-председател #общини #министър на труда и социалната политика #Тотю Младенов #договори #безвъзмездна финансова помощ #Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници