Въргала: България изпълнява всички други интереси, само не и българските

Въргала: България изпълнява всички други интереси, само не и българските

ФБ/Влади Въргала

A A+ A++ A

Много гадна година, много тежка перспектива, но сме здрави. Това е единственото важно - да си здрав, щастлив и на свобода. Защото всичко друго е без значение, когато разбереш колко си крехък и преходен. 2023 г. не е миг от вечността.

Един живот си е само твой, за теб си е всичко, ако ти си здрав, попитай някой, който не е здрав. Нищо не е толкова черно, колкото изглежда. Случват се процеси, планирани преди 30 г., те се случват въпреки нас. Така Влади Въргала обобщи 2023 г. в ефира на Bulgaria ON AIR .

По думите му отдавна се случват процеси, които обезкървяват държавата като такава. Според него все се гордеем с нещо българско, без да си знаем историята.

"Цялата история е подменена, така ни разказваха историята навремето, че едва ли не цар Симеон е бил комунист, че Левски едва ли не е бил комунист, че всяко прогресивно мислене е част от комунистическата линия. Тези които строиха Паметника на Съветската армия, сега техните внуци го разрушават", каза актьорът.

Той посочи, че рекордният бюджет за култура за 2024 г. е недостатъчен. Но подчерта, че пари няма не само за култура, но и за здравеопазване.

"Няма пари за нищо и няма и да има."

"България изпълнява всички други интереси, само не и българските. И да излезете на улицата, пак някой ще ви яхне. Единствено това, което го правите на Бъдни вечер и на Възкресение - опитайте се да го проумеете, а не да се отдавате на псевдо християнският магнетизъм", призова Влади Въргала.

Той изпраща много добра лична година - играе в 4 спектакъла, радва се на личния контакт с публиката.

"Липсваше ми смисълът да го правя. На принципа на самовнушението започнах да се наслаждавам на това и всяка среща с публиката е един подарък, наслаждавам се на всеки миг. Тази е благословена професия - краят на работния ден завършва с аплодисменти. Аз искам да ме наемат да бъда част от нещо, което да радва хората", каза още Въргала.

А за финал заяви: "Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията."


#Влади Въргала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници