Ердоган: Израел превръща Близкия Изток в море от кръв и кости

Ердоган: Израел превръща Близкия Изток в море от кръв и кости
Реджеп Тайип Ердоган коментира ситуацията в Кайро, Египет, където е на посещение във връзка с израелските удари срещу палестинския анклав Газа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Рано или късно на Израел ще бъде потърсена отговорност за невинните жертви в Ивицата Газа, предупреди премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Той заяви това в Кайро, където е на посещение във връзка с израелските удари срещу палестинския анклав Газа, които силно повишиха напрежението в региона, предаде БНР.

Реджеп Тайип Ердоган разговаря по този повод с египетския президент Мохамед Мурси.

След разговора турският премиер подчерта че Израел превръща Близкия Изток в море от кръв и заяви, че мир не може да се изгражда върху море от кости и кръв.

Мурси изтъкна, че Израел е окупатор на палестински територии а страните и лидерите в региона вече са се променили.

По телефона Ердоган, Барак Обама и Владимир Путин са обсъдили ситуацията в Ивицата Газа. В разговора е било подчертано, че ескалацията на напрежението ще навреди на усилията за мир между Израел и Палестина и на мира и стабилността в региона.

В разговора с Владимир Путин двамата лидери са обсъдили инициативите, които възнамеряват да осъществят във връзка с конфликта в Газа. Той ще бъде предмет на разговори и по време на посещението на Путин в Истанбул на 3 декември.

Двамата лидери ще участват в първото заседание на Съвета за Сътрудничество на високо равнище между Турция и Русия.

#Израел #Ивицата Газа #Хамас #Тел Авив #„Железен купол" #„Стълб на отбраната“ #Мохамед Морси #президент на Египет #Реджеп Тайип Ердоган #премиер на Турция #Барак Обама #Президент на САЩ #Владимир Путин #президент на Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници