Стотици изпратиха отец Боян Саръев в последния му път

Стотици изпратиха отец Боян Саръев в последния му път

Pixabay

A A+ A++ A

Стотици се събраха в Кърджали, за да изпратят в последния му път отец Боян Саръев, наричан Кръстителя на Източните Родопи.

Той беше погребан в двора на църквата "Успение на Света Богородица", в която служи повече от 30 години, съобщава БНР.

Повече от два часа продължи поклонението пред тленните останки на отец Саръев. Да се простят дойдоха за негови близки, приятели, съратници, както и много непознати, за които свещеникът ще остане духовният им водач, осветявал над 3 десетилетия пътя им в християнската вяра.

Опечалените трудно намираха думи да изразят своите чувства. Най-трудно обаче е на децата от Неделното училище към храма, те не искат да повярват и, както казва тяхната ръководителка Поли Митрева, училището осиротя.

Да се простят с отец Боян Саръев в Кърджали дойдоха и над 20 свещеници от страната.

Според бившия председател на Народното събрание Цвета Караянчева отец Саръев ще бъде запомнен като истински родолюбец, като човек, който е искал през целия си живот хората да бъдат по-добри и да има разбирателство между тях.

Сред дошлите на поклонението беше и бившият кмет на Кърджали Хасан Азис. За него отец Саръев ще остане човекът, който винаги е работил за това да няма деление на хората по етнос и религия.

Пловдивският митрополит Николай отслужи в храма "Свето Успение Богородично" опелото в съслужение със свещеници от страната. Отец Саръев беше погребан в двора на църквата, на която отдаде над 30 години.

#отец Боян Саръев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници