Пак мистериозна смърт в Русия! Депутат-милионер от партията на Путин „падна от прозореца”

Пак мистериозна смърт в Русия! Депутат-милионер от партията на Путин „падна от прозореца”

Снимка: В контакте

A A+ A++ A

Владимир Егоров, член на партията на Путин „Единна Русия“ и милионер, стана поредният руски политик, който загина, падайки от прозорец.

46-годишният Егоров е член на партията на Путин "Единна Русия", а преди е бил депутат от градската дума на Тоболск. Предполага се, че мъжът е паднал от прозореца на третия етаж на къща в Тоболск в Тюменска област, съобщи руският канал Telegram Baza.

Известният политик е открит в предния двор на дома "без следи от насилствена смърт".

Егоров може да е страдал от сърдечни проблеми. "Една от най-вероятните причини за смъртта са сърдечни проблеми", смята близък до разследването, пожелал анонимност.

Сърдечните проблеми често се дават като обяснение за преждевременната или подозрителна смърт на видни хора в Русия, особено след началото на войната срещу Украйна.

Патолозите очакват официални резултати от аутопсията, за да установят причината за смъртта на Егоров. Полицията разследва какво точно е причинило падането на Егоров.

Депутатът беше принуден да напусне градската администрация през 2016 г. в Тоболск след корупционен скандал, за който така и не беше осъден.

След завръщането си в политиката Егоров стана един от най-богатите местни депутати в Тоболск, виден нефтен град, с доходи от 9,1 милиона рубли (около 100 500 долара).

Той се присъединява към списъка с видни руснаци, които починаха при мистериозни обстоятелства през последните месеци и години, включително някои бизнесмени, свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

Сред тях е и председателят на "Лукойл" Равил Маганов, който преди смъртта си зае необичайна публична позиция и се обяви против войната на Русия в Украйна. Според руската държавна информационна агенция ТАСС Маганов е починал, след като е паднал от прозореца на болница в Москва.

Руският колбасарски магнат, станал депутат, Павел Антов, друг член на партията "Единна Русия", който през 2018 г. оглави класацията на Forbes на 100-те най-богати държавни служители в Русия, почина в Индия през декември миналата година, след като падна от третия етаж на хотела си, според индийската полиция.

Месеци преди смъртта си той потвърди подкрепата си за Путин, след като отрече, че е публикувал антивоенно съобщение в WhatsApp.

През май руският заместник-министър на науката и висшето образование Пьотр Кучеренко почина, след като се разболя в самолет с руска делегация, която се връщаше от бизнес пътуване в Куба. Журналист, който твърди, че е разговарял с Кучеренко в месеците преди смъртта му, заяви, че той се е чувствал като заложник на руското правителство и се е страхувал за собствената си безопасност, напомня "24 часа".

#мистериозна смърт #Русия #Владимир Егоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници