Пламен Димитров заплаши с протести, ако заплатите останат ниски

Пламен Димитров заплаши с протести, ако заплатите останат ниски

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края. Устойчивото финансиране е много важно. Бюджет 2024 като цяло не е лош. Това каза за "Твоят ден" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Инфлацията беше покрита с ръста на средната работна заплата, по данни на НСИ. Тя обаче продължава да расте. Освен това личната инфлация е различна, тя зависи от това какво се купува от магазина. 40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева. С тези възнаграждения не можем да задържим тези, които работят у нас", коментира той.

По думите му около 350 млн. лева все още липсват в бюджета, а 300 са неразпределени за системи с изостанали заплати. "В земеделието нямаме никакви увеличения на заплатите, градският транспорт наскоро получи някакви средства. Там остава напрежението. В здравеопазването също няма ръст. В този сектор през януари също ще има напрежение със сигурност. Проектната готовност по капиталовата програма е доста ниска. Държавните структури има голям риск да не я изпълнят. Хубаво е, че има буфери в разходната част", смята Димитров.

#Пламен Димитров #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници