Навални с първи пост от Арктика: Аз съм вашият нов дядо Мраз

Навални с първи пост от Арктика: Аз съм вашият нов дядо Мраз
A A+ A++ A

Руският опозиционен политик Алексей Навални потвърди с пост в социалните мрежи пристигането си в наказателна колония в арктически регион в Северна Русия, съобщи сайтът Медуза.

„Аз съм вашият нов Дядо Мраз, написа Навални след преместването му в ИК-3 в село Харп в Ямало-Ненецкия автономен окръг.

Имам палто от овча кожа, шапка с ушанки, скоро ще ми дадат филцови ботуши, след 20 дни си пуснах брада. Вярно, че няма елени, но има огромни, пухкави, много красиви овчарски кучета. 20-те дни бяха доста уморителни, но въпреки това съм в страхотно настроение, както подобава на Дядо Мраз“, каза политикът.

Навални каза, че е бил доведен в колонията вечерта на 23 декември и съобщава, че се е видял с адвоката си.

Политикът каза, че дворът за упражнения в неговата колония е съседна килия, „малко по-голяма по размер, със сняг на пода“. Конвоят в колонията „не е като в Централна Русия, а като по филмите - с картечници, в топли ръкавици и валенки - с тези много красиви пухкави овчарски кучета.“

„Като цяло не се тревожете за мен. Добре съм. Страшно се радвам, че най-накрая стигнах до там. Благодаря отново на всички за подкрепата, написа Навални.

19 дни не се знаеше нищо за местонахождението на Навални. Вчера негови сътрудници съобщиха, че политикът е изпратен в поправителната колония със специален режим № 3 „Полярен вълк“, разположена в село Харп, на 60 километра северно от Арктическия кръг.

Алексей Навални е в затвора от началото на 2021 г. През август 2023 г. Московският градски съд осъди политика на 19 години затвор в колония със специален режим по дело за „екстремизъм“.

#Алексей Навални #Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници