HTC трябва да се притеснява за патентните претенции на Nokia

HTC  трябва да се притеснява за патентните претенции на Nokia
A A+ A++ A

Ако си мислите, че само Apple тормози конкуренцията в съда с патентни спорове, то е крайно време да преосмислите това. HTC дори не успяха да се зарадват на новината, че са се споразумели с Apple по патентните нарушения, защото трябва да мислят за по-сериозната атака от страна на Nokia. Според сайта FossPatents става дума за цели 32 патента на финландския гигант в 5 различни съдилища, за които Nokia твърди, че са нарушени от телефоните на HTC.

За момента вече има насрочени 3 дела в Германия, а всеки момент се чака и дата за първото дело в САЩ. Сред по-интересните патенти са такива за "Намаляване на консумацията на енергия в мобилно устройство", "Метод за осъществяване на пренос на данни от компютър до мобилна комуникационна мрежа за предаване на аналогови и цифрови сигнали (tethering)", "Комуникационно устройство, поддържащо множество приложения", "Електронно устройство с дисплей и метод за контролиране на яркостта му", "Методи за осъществяване на отложено доставяне на SMS и ръчно потвърждение на SMS" и много други, сред които и самият дизайн на антената.

Според наблюдатели HTC най-вероятно ще се опита да лицензира патентите на Nokia и няма да иска да се впуска в нова продължителна съдебна битка. Както е известно, тайванците вече имат подобни споразумения с Microsoft и Applе. По-интересното в казуса е, че освен HTC на подсъдимата скамейка за част от същите патенти са привикани ViewSonic и RIM. Това пък явно означава, че Nokia възнамерява да се възползва по-сериозно от своето огромно патентно портфолио. Както е известно, Nokia вече постигна споразумение с Apple за своите мобилни патенти.

http://www.fosspatents.com/2012/11/htcs-biggest-patent-worry-after-apple.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници