Сензацията е факт - Дионтей Уайлдър отнесе як пердах в "Деня на Страшния съд"

Сензацията е факт - Дионтей Уайлдър отнесе як пердах в "Деня на Страшния съд"
A A+ A++ A

Джоузеф Паркър спечели битката си с Дионтей Уайлдър по убедителен начин, за да демонстрира разликата в класите между двамата. От една страна бившият шампион на WBC се прослави с десния си прав и нищо повече, докато бившият носител на колана на WBO изгради името си с боксови умения в атака, защита и стратегия.

Новозеландецът имаше ясен план за действие срещу „Бронзовия бомбардировач“ и го изпълни съвършено до най-малкия детайл. Той отбягваше дясната ръка на американеца, като методично вкарваше крошета в тялото и главата.

Началните рундове бяха скучновати за гледане, но все пак отидоха в актива на Паркър, тъй като Уайлдър просто обикаляше ринга в търсене на удара без да го подготвя.

За малко не видяхме нокаут в 8 рунд, когато Паркър навлезе в мощна серия и сякаш само времето не му стигна, за да довърши Уайлдър.

В най-добрия случай Дионтей се пребори за точките в 1-2 рунда и това бе забелязано от съдиите, защото те в крайна сметка отсъдиха единодушно с 120:108, 118:111 и 118:110 в полза на Джоузеф Паркър.

Новозеландецът така се окичи с интерконтиненталната титла на WBO и международната титла на WBC, за да се превърне в задължителен претендент на двете федерации в обозримото бъдеще.

#Дионтей Уайлдър #бокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници