Борисов в Пловдив: В сглобката постигнахме толкова много, че даже не ни се вярва ВИДЕО

Борисов в Пловдив: В сглобката постигнахме толкова много, че даже не ни се вярва ВИДЕО
A A+ A++ A

Бойко Борисов изрази удовлетворение от постиженията на т.нар. некоалиция. Лидерът на ГЕРБ говори пред репортери в Пловдив, както се видя от живо излъчване във фейсбук профила му. Той за пореден път се държа доста напористо и си позволи да съветва журналистите какви въпроси да му задават, заплаши дори, че ще си тръгне, ако го питат за Радев и не се държат културно. Бойко посочи приемането на бюджета, на промените в Конституцията и добрите изгледи за приемането на България в Шенген.

„Колкото за Пловдив заслуга имаме всички, чрез вас казвам - и в София стоте милиона отидоха благодарение на това, че и аз се съгласих. Просто така работи тази некоалиция. Всеки може да се похвали с успехите. Като има неуспех, гледаме да си го прехвърляме на другите“, засмя се Борисов. „Но както за София, за Пловдив, за Варна, за Бургас са над 100 и колко милиона плюс детска болница за 75 милиона. Вчера взехме решение, необратимо, в парламента най-после и София да има детска болница – 150-160 милиона.“

По думите му много сме напред за Шенген и Еврозоната.

Борисов на път за Пловдив бил постоянно в разговор по телефона с представители на ПП-ДБ и ДПС. Истината била, че "благодарение на общите усилия имаме конституция, имаме огромен напредък по Шенген с Холандия, имаме много ясен план вече за Австрия с плана за миграция, който вчера подписаха, имаме пари за общините и приет бюджет".

"Неща, които, ако ме бяхте питали преди 2-3 месеца, щях да ви кажа - нито едно от тези няма да се случи. Признавам си. Но положихме усилия, воля. Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме, че всички тези неща ги свършихме тази седмица", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Колкото и да изглежда некрасиво отстрани, тази коалиция в момента работи", обясни Борисов.

Той се обиди след въпрос по повод днешното критично изявление на президента Румен Радев и заплаши, че ще си тръгне. Държавният глава бил разтревожен от успехите на некоалицията, свързани и с днешното решение на Нидерландия, която ни даде "зелена светлина" за Шенген.

"По пътя говорихме и с Христо Иванов, и с Кирил Петков. Действително положихме огромен труд и когато много от вас питахте - защо е тази "сглобка", защо се търпите, - ей за това се търпим. И затова президентът Радев толкова злобно сутринта говори", посочи Бойко Борисов.

Според него, ако промените в Конституцията не са били приети по този начин, нидерландският парламент нямало да вземе решението, което ни дава "зелена светлина" за Шенген.

Борисов бил спокоен за Австрия. Тя имала едно искане, за да ни пусне в Шенген - да си пазим границата.

"Аз понеже съм го правил, знам, че е изпълнимо. И затова съм спокоен и мога да уверя канцлера, както и външния им министър, че това в България ще се случи", добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов се видя и с духовни лица в пловдивския квартал "Тракия", където даде обещание за строежа на нов храм. Липсваше митрополит Николай, но от видеото стана ясно, че скандалният владика е болен и затова не е дошъл да се види с лидера на ГЕРБ.

Борисов посети стадионите на двата пловдивски гранда - Ботев и Локомотив, а подробности от визитите му вижте по-долу:

#Бойко Борисов #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници