Вин Дизел е обвинен в сексуално насилие над своя асистентка

Вин Дизел е обвинен в сексуално насилие над своя асистентка
A A+ A++ A

Холивудската звезда от "Бързи и яростни" Вин Дизел е обвинен в сексуално насилие и създаване на враждебна работна среда по дело, заведено от бивша асистентка, предаде CNN.

Гражданският иск, заведен в четвъртък във Върховния съд на Лос Анджелис и получен от CNN, произтича от инцидент от 2010 г., при който бившият асистент на Дизел, Аста Йонасон, твърди, че Дизел я е насилил в хотелски апартамент в Атланта и е мастурбирал пред нея.

В жалбата се посочва, че Дизел е пренебрегнал „ясните изявления на Йонасон за несъгласие“ и след като тя „изпищя и изтича към близката баня“, той „я притисна към стената с тялото си“.

„Вин Дизел категорично отрича изцяло това твърдение“, пише Брайън Фрийдман, адвокат на Дизел, в изявление за CNN по-късно в петък. „Това е първият път, в който чуваме за това повече от 13-годишно твърдение, направено от уж 9-дневен служител.“

Йонасон съди Дизел, заедно с неговата компания One Race Productions и сестрата на Дизел Саманта Винсент за сексуално насилие, създаване на враждебна работна среда, небрежен надзор и неправомерно прекратяване, наред с другите й искове.

Джонасон твърди, че Саманта Винсънт, президентът на компанията One Race на Дизел по това време, я е нарекла „само часове“ след предполагаемото нападение и е „прекратила работата на г-жа Йонасон“.

Тя търси налагане на гражданска санкция от 10 000 долара за всяко нарушение, плюс неуточнени наказателни щети, според делото.

„Никой не е твърде известен или силен, за да избегне правосъдието“, пише Клеър-Лиз Кутлай от Greenberg Gross LLP, адвокат на Йонасон, в изявление, споделено с CNN. „Надяваме се, че нейното смело решение да излезе напред ще помогне за създаването на трайна промяна и ще даде възможност на други оцелели.“

Дизел се появява в повече от 60 телевизионни и филмови заглавия. Той е и сред продуцентите на глобалния хитов франчайз от филми „Бързи и яростни”. Той работи по няколко предстоящи проекта, включително „Fast X: Part 2.“

#Вин Дизел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници