Йорданов: Цонев и Василев "да се вземат, защото ще са прекрасно семейство - направиха си семейния бюджет прекрасно”

Йорданов:  Цонев и Василев "да се вземат, защото ще са прекрасно семейство - направиха си семейния бюджет прекрасно”
A A+ A++ A

"За първи път ДПС са оставени да правят бюджет както си искат, абсолютно да си разиграват коня. Парите в държавата са разделени на два потока, в които ще ги усвоят ГЕРБ и ДПС, а другата половина - ПП-ДБ", заяви шефът на парламентарната група на ИТН.

Според него първият поток е за общинските проекти, за което била голямата борба, плюс "всякакви държавни предприятия".

Вторият поток пък бил за ПП-ДБ - пари по Плана за възстановяване, към "собствените им енергийни фирми, Дечовото, Мечовото, на министъра на енергетиката, който ще прави водород в затворените Марици", добави Йорданов. И предложи Цонев и Василев "да се вземат, защото ще са прекрасно семейство - направиха си семейния бюджет прекрасно" - според нега "новата романтична двойка в българския парламент" това са Йордан Цонев от ДПС и финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев.

Павела Митова пък се изненада как Теменужка Петкова е гласувала "за" текстове, срещу който била против като "геотермалните простотии на Асен Василев в Стара Загора". Сега за същото щели да отидат над 70 милиона. Същото се случвало и с изземването на дивидентите на енергийните дружества, срещу които била цялата група на ГЕРБ в началото.

ИТН очакват, че Европейската комисия може да си изиска половин милиард от парите, които "Асен си написа в бюджета" - парите за енергийна стабилност трябва да са 460 млн., но те си написали близо 900 в нарушение.

#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници