Болниците в Газа се нуждаят спешно от 10 млн. долара

Болниците в Газа се нуждаят спешно от 10 млн. долара
Над 100 камиона на Червения кръст с храна и медицински консумативи ще бъдат доставени в Ивицата Газа в 5-я ден на военния конфликт в Израел. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Световната здравна организация (СЗО) отправи спешен призив за събиране на 10 млн. долара в помощ на болниците в Ивицата Газа.

Сумата, равностойна на 7,8 млн. евро, е необходима за снабдяване с медикаменти и медицински материали през следващите три месеца, тъй като запасите на основни лекарства и консумативи вече за изчерпани, предадоха АФП и БГНЕС.

СЗО призовава международната и регионалната общност за спешна финансова подкрепа, за да бъдат доставени основни животоспасяващи медикаменти, както и материали за лекуване на ранените и хронично болните, се казва в комюнике на организацията.

СЗО е силно разтревожена от ескалацията на насилието в Ивицата Газа и в Израел и от отражението й върху здравето и живота на гражданското население в района, се изтъква в комюникето.

В Газа в болниците са приети много ранени с тежки изгаряния, с наранявания, причинени от рушащи се сгради, и с черепно-мозъчни травми, уточнява СЗО.

От началото на израелската военна операция на 14 ноември досега са загинали 46 палестинци и трима израелци и близо 400 палестинци и 18 израелци са ранени.

#Израел #Ивицата Газа #болници #СЗО #Световна здравна организация #операция „Стълб на отбраната" #Хамас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници