Раздават чай и сандвичи на бездомни от днес до 31 декември в София

Раздават чай и сандвичи на бездомни от днес до 31 декември в София
A A+ A++ A

Храна и топли напитки ще получат хората, които живеят на улицата, но отказват да бъдат приютени в общинските центрове за временно настаняване, съобщиха от Столична община.

Инициативата на заместник-кмета на СО по социални дейности - Надежда Бачева, започва от днес и ще продължи до 31 декември в двора на храм "Св. Параскева". Сандвичи и чай социалните работници ще раздават от 12 до 14 часа, а днес на мястото ще е и Бачева.

Социалните работници ще информират и нуждаещите се от дом за възможността да нощуват в центровете на временно настаняване и за социалните услуги, които се предоставят там.

Екипите на Дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столичната община ще бъдат снабдени с пакети с храна и напитки, които да раздават на бездомните хора при обичайните обходи на града, както и да ги информират за пункта в двора на храм “Света Параскева”.

Общината предоставя подслон за бездомни лица и семейства в три Центъра за временно настаняване в София през цялата година. В тях на нуждаещите се граждани се осигурява подслон, подкрепа от социални работници със съдействие за регистрация в бюрата по труда, съдействие за издаване на документи за самоличност, осъществяване на връзка с близките им, както и свързване с дирекциите "Социално подпомагане" по настоящия им адрес.

Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на телефони: 112, както и на Контактен център на Столична община - 0700 17310

#бездомни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници