В Газа са пристигнали 750 тона хранителни помощи

В Газа са пристигнали 750 тона хранителни помощи
A A+ A++ A

Световната програма по прехраната (WFP) обяви пристигането в Газа на 750-тонен конвой с хранителни помощи - първият от Йордания от началото на войната между Израел и "Хамас", предаде АФП.

Конвоят от 46 камиона, организиран от СПП и йорданската хуманитарна неправителствена организация JHCO, превози 750 тона хранителни помощи и изиска "седмици на координация с всички страни", се каза в изявление на агенцията на ООН. Той премина през граничния пункт Керем Шалом.

"Създаването на коридор през Йордания ще увеличи потока от помощи. Това ще ни позволи да предоставим повече помощи и да разполагаме с повече камиони на пътя", заяви Самер Абдел-Джабер, представител на WFP в Палестина.

"Много сме благодарни на всички, които направиха това възможно. Това е обещаваща стъпка, която се надяваме да ни позволи по-устойчив и по-широк достъп, за да достигнем по-бързо до повече хора в Газа", добави той.

Израел одобри "временната" доставка на помощи за Газа през граничния пункт Керем Шалом, отваряйки нов маршрут за доставки след седмици на натиск.

"Доставката на храни от Йордания за Газа през граничния пункт Керем Шалом ще увеличи количеството и скоростта на доставките на храни за ивицата Газа в момент, когато милиони хора са изложени на риск от гладна смърт", заключи WFP.

#Газа #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници