Путин за войната в Украйна: Своето няма да отстъпим!

Путин за войната в Украйна: Своето няма да отстъпим!

Стоп кадър

A A+ A++ A

Близо половин милион доброволци и професионални войници са се включили в редовете на руската армия през тази година, обяви министърът на отбраната на страната Сергей Шойгу, цитиран от Ройтерс.

Производството на снаряди се е увеличило 17 пъти, а на танкове - близо 6 пъти, откакто Русия нападна Украйна, стана ясно от думите на министъра по време на публично съвещание с президента Владимир Путин.

Москва е готова да преговаря за Украйна, но целите на така наречената "специална военна операция" остават непроменени, заяви Путин:

"Своето няма да отстъпим. Ето какво трябва да разберат всички. И в Украйна тези, които са агресивно настроени по отношение на Русия, и в Европа, и в САЩ", каза руският президент и добави, че за украинско членство в НАТО и дума не може да става.

Русия започна войната преди 22 месеца с искане за разоръжаване и "денацификация" на Украйна. През септември 2022 година Москва анексира четири области в южната и източната част на страната и до днес удържа контрола на повече от 100 хиляди квадратни километра международно призната украинска територия.

От днешните изявления на Шойгу стана ясно още, че руските сили са минирали 7 хиляди квадратни километра, а общата дължина на противотанковите ровове е 2 хиляди километра, съобщава БНР.

#Владимир Путин #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници