Адвокат съди Microsoft заради паметта в таблета Surface

Адвокат съди Microsoft заради паметта в таблета Surface
A A+ A++ A

Американският адвокат Ендрю Соколовски е решил, че може да изкара някой и друг лесен долар от Microsoft, и е завел дело срещу компанията от Редмънд за подвеждаща реклама. Проблемът на Соколовски е, че той си е купил Surface с 32GB вградена памет, обаче установил, че от тях реално може да ползва само 16, защото останалите са заети от операционната система и предварително инсталирани приложения като Office 2013.

Възмутеният адвокат веднага завел дело в съда в Лос Анджелис, като обвинил Microsoft в нелоялни бизнес практики и подвеждаща реклама. От Редмънд коментираха задаващото се дело със спокойствие и в официално съобщение обявиха, че "Клиентите разбират, че операционната система и предварително инсталираните приложения заемат от мястото на вътрешната памет на устройството".

В интерес на истината Соколовски има относително нищожни шансове за успех, защото на официалния сайт на Surface коректно е отбелязано реално използваемото от потребителите пространство. В същото време абсолютно всички таблети и смартфони имат същия проблем и евентуален успех в съда на Ендрю Соколовски би довел до лавина от идентични дела срещу всички останали производители на хардуер. В заключение от Microsoft ехидно подмятат, че за Соколовски би било много по-лесно, вместо да води дела, просто да си купи евтина microSD карта с размер по негов избор и така генерално да си реши проблемите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници