Станишев: ГЕРБ разглеждат държавата като плячка, която разпределят

Станишев: ГЕРБ разглеждат държавата като плячка, която разпределят
Според Станишев промяната трябва да гарантира силна, но демократична и отговорна държава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дълбок поклон пред всички вас, които днес сте на този площад, за да изразите своето отношение към управлението на ГЕРБ и към г-н Бойко Борисов, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на митинга на БСП.

„С коя дума се обръщаме към господин Борисов днес – „Оставка!". Всички ние – близо 20 000 българи сме тук, не само защото идва зима и хората тънат в мизерия, не само защото наближават избори, които ще са съдбовни за България, ние сме тук, защото ГЕРБ вкараха България и всеки един човек в тежка криза, криза на икономиката, на здравеопазването, на образованието за младите хора, криза на социалната държава”, добави Станишев, цитиран от БГНЕС.

По думите му най-страшно е не само, че хората са лишени от работа, от доходи, от здравеопазване, от перспектива, а и че все повече „управлението на ГЕРБ се превръща в криза на смисъла да останеш в България и да градиш своя живот тук, в нашата страна”.

Имало е различни периоди за тези 23 г. преход, но ние сме тук в България и искаме да живеем в нашата родина, искаме тя да процъфтява, посочи Станишев.

„Перспективата е отнета от ГЕРБ, държавата е превзета от шепа хора, от една групировка. Те разглеждат държавата като своя бащиния, като своя собственост. По-лошо – те разглеждат нашата държава, създаденото от всички нас, като плячка, която я разпределят, разкъсват и раздават на своите приближени политически и икономически. За това искаме тяхната оставка, подчерта червеният лидер.

Той посочи, че днес БСП има само една задача – „да върне държавата на хората".

„И в тази наша задача ние сме открити, имаме протегната ръка към всеки българин, който иска да върне смисъла и перспективата на нашата страна, на всички в България, ние не отиваме към избори просто, за да победим ГЕРБ. България се нуждае от цялостна смислена радикална промяна, която да направи България модерна европейска социална държава с работеща икономика и с институции, които са подотчетни на хората, които се контролират от гражданите, които да работят за общото благо, а не за нечий частен интерес”, каза още Станишев.

„Днес казваме на хората, които ще излязат да гласуват през юли, искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и ще възроди България, затова ни трябва силно доверие от хората не само на лявомислещите българи, не само на КБ, искаме да управляваме с ума, с таланта, със знанията, с експертизата, с труда на всички българи. И в нашето управление и на национално и на местно ниво, ще има място за всеки, който е съпричастен към тази кауза, защото това е национална кауза", заяви още той.

Президентът на ПЕС уточни, че от БСП добре разбират, че само техните сили няма да са достатъчни, за да изведат България на правия път и към просперитет за достоен живот на хората.

„Наша цел номер едно е да се отстрани от власт едно вредно правителство, което връща България десетилетия назад, което запушва енергията на нацията”, категоричен беше той.

„Те са обсебени от контрол. Искат да контролират всичко, подслушват всички, искат да контролират съдебната власт, бизнесът да бъде техен, искат българите да бъдат бедни, унизени и подчинени, защото, когато човек мизерства, когато всеки ден се бори за физическо оцеляване, няма силата да се изправи и да каже: Не.", подчерта Станишев.

„Но нас не ни пречупиха и няма да могат да ни пречупят. Ние никога, както днес не сме били и с такава външна подкрепа, от много хора в Европа, които заедно с нас няма да допуснат волята на българските граждани на изборите да бъде фалшифицирана и подменена. Ние ще сме гарант на честни и свободни избори и ще бъдем непреодолима преграда пред парите, контрола, манипулациите и фалшификациите на ГЕРБ", каза лидерът на БСП.

Той посочи, че на тях им трябва силен успех, за да могат да направят това, което е нужно за всички български граждани след изборите.

Според него промяната трябва да гарантира силна, но демократична и отговорна държава.

„Промяната трябва да гарантира работеща икономика, производство, създаване на работни места, бъдеще за младите хора чрез приоритетно развитие на образованието и чрез създаване на специални механизми за младежка заетост, достъпно и качествено здравеопазване, уважение към всеки един човек в България”, добави Станишев.

„Можем да го направим заедно, защото ние искаме да получим доверие от хората, за да можем да спасим и да възродим нашето отечество. Няма да е лесно, не обещаваме лек път до изборите, не обещаваме и веднага реки от мед и масло, но могат да се направят ясни и конкретни неща, които да покажат, че държавата е променена в интерес на всеки български гражданин, като прозрачност, откритост, ефективност. Ще постигнем това, защото нашата кауза е България, възраждане на България”, подчерта той.

„Имайте куража и силата да променим нещата, да заживеем в нашата държава със самочувствието на истински европейци, които се гордеят със своята страна и със своето общество", завърши словото си Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #Бойко Борисов #премиер #ГЕРБ #ПЕС #митинг #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници