Хампарцумян: В момента българите са най-богати за последните 100 години

Хампарцумян: В момента българите са най-богати за последните 100 години
A A+ A++ A

Българите в момента са най-богати от последните 100 години. Това каза банкерът Левон Хампарцумян пред Euronews.

"В ИТН има сценаристи на едно много успешно комедийно шоу. Добра драматургия изнасят с БСП и "Възраждане". Безрезултатна е обаче.", коментира той.

"Никога не съм бил фен на окупацията. Този архаичен паметник трябваше да се махне от центъра на София. Драматургията и там е от селско читалище. Махането на паметника е много по-лесно от ремонтирането на цялата пътна мрежа на София.", подчерта Хампарцумян.

"Коледните надбавки за пенсионерите са пропагандна дъвка. Те ще получат ежемесечно увеличение, което е по-важно от само една надбавка. Въпрос на принцип е да искаме по-високи пенсии, ако можем да си го позволим. Аз съм по-скоро за това да няма коледни надбавки, но да има по-високи пенсии.", категоричен е банкерът.

"Много труден въпрос е дали трябва да се върне ДДС-то на 20% за ресторантьорите. Колкото ресторанти отварят в Германия - толкова и затварят. Труден бизнес е, не е лесно да оцелее и в добри години. Но това не е повод ние да го субсидираме. Правихме го по време на COVID, защото не знаехме какво се случва. Време е тези отстъпки да не се дават за да има по-лесно администриране на данъка. ", каза още Левон Хампарцумян.

#Левон Хампарцумян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници