Бойко Борисов: Решихме да дадем рекорден бюджет в сферата на културата

Бойко Борисов: Решихме да дадем рекорден бюджет в сферата на културата
A A+ A++ A

В четвъртък ще се гледа бюджетът на НЗОК. Решихме, че ще направим координационно двоен контрол между МЗ и Касата, така че всички търгове за лекарства да се проверяват. Така ще сме сигурни, че парите отиват за лекарства, а не за некачествени обществени поръчки. Това заяви Кирил Петков, цитиран от NOVA.

Той разкри още от акцентите на работната среща между ПП–ДБ и ГЕРБ–СДС. "Започваме модернизация в службите - ще се създаде Специален център за киберсигурност. Той за пръв път ще бъде финансиран за истинско противодействие на фалшивите новини и атаките по интернет. Детската болница става приоритет, задължително трябва да стане реалност. Ще се срещнем с експерти. Освен това слагаме културата като основен акцент в този бюджет", обясни той.

От своя страна Бойко Борисов обясни, че лидерските срещи са се превърнали в работни. "Решихме да дадем рекорден бюджет в сферата на културата. Ще има допълнителни 68 млн. лева за сценични изкуства и още 5 за културните институти. Също и още 5 млн. за стипендии. Църкви, училища, читалища, болници, няма да плащат скъп промишлен ток", обясни той.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници