Бойко Борисов: Ако сте в София, ще ходите като медузи и костенурки

Бойко Борисов: Ако сте в София, ще ходите като медузи и костенурки
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Раковски за откриването на нова детска градина. Той беше посрещнат от кмета на града Павел Гуджеров.

"Нямам неизпълнено обещание. Всички общини, не само на ГЕРБ, на ПП-ДБ, получават на базата на програма, тези аванси, които са близо 2 млрд. Това съм успял да договоря с нашите партньори, с Асен Василев, вчера го приеха на първо четене. Ако е казал Господ, в четвъртък и на второ четене", обясни той.

"Ако сте в София, ще ходите като медузи, костенурки. Там вече няма еленчета, няма и Дядо Мраз. Там са еднорози", заяви той във връзка със странните "коледни" украси, появи ли се на редица места в столицата.

Борисов отговори на въпроси за бюджета: "Има много неща, които ни притесняваха, много неща коригирахме. И за общините".

Австрийците казват България да се върне три години назад – така, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нямаме полезен ход, ако не се стегнем да работим“, добави той и посочи трите линии, по които трябва да се работи, за да стане България пълноправен член на Шенгенското пространство. А именно: дипломация, закони и защита на границата.

„Общините са най-важното нещо, което ни държи в правителството“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

И добави: „Затова всички общини получават на базата на програма, одобрени строителни решения и избран изпълнител тези аванси. Това съм успял да договоря заедно с Асен Василев. Вчера уважаемите депутати бяха любезни да го приемат на първо четене. Ако Господ е казал, в четвъртък ще го приемем на второ четене“.

По повод демонтажа на Паметника на Съветската армия в София Борисов посочи: „Трябва хората да имат възможност да виждат и лошото“.

Борисов отбеляза, че има друго мислене за историята. „Минава време. Както сега никой от младото поколение не си спомня мракобесната Държавна сигурност, какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев – шеф на Военното разузнаване“, даде пример той

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници