ГДБОП свали от мрежата фалшив видеоклип, свързващ президента Радев с реклама на "Лукойл"

ГДБОП свали от мрежата фалшив видеоклип, свързващ президента Радев с реклама на "Лукойл"
A A+ A++ A

Президентската институция е информирала компетентните органи за измама заради клип, разпространяван в социалните мрежи, който свързва държавния глава Румен Радев с реклама на "Лукойл". От прессекретариата на президента посочват, че са получили въпроси във връзка с клипа, който злоупотребява с образа и гласа на Радев в мнимата реклама и имитира репортаж на Нова телевизия, затова са се обърнали към компетентните институции.

От ГДБОП съобщиха, че са свали от интернет фалшивя видеоклип с образа и гласа на президента Румен Радев.

От МВР информират, че сигналът за клипа е получен от администрацията на президента. В сигнала се допълва, че клипът с гласа и лицето на държавния глава е бил разпространяван в социалните мрежи. Предприети са незабавни действия от специализираните служби на ГДБОП и фалшивият клип е свален от интернет пространството.

В същото време от МВР напомнят, че екипът на отдел "Киберсигурност" в ГДБОП ще бъде безкомпромисен към авторите на подобни видеа с фалшиви новини, генерирани с изкуствен интелект.

От МВР допълват, че благодарение на отличното си сътрудничество с български и чуждестранни социални платформи и доставчици на дигитални услуги в МВР ще блокират и ще продължават да премахват незаконно измамно или провокативно съдържание, използвано от киберпрестъпници.

#"Лукойл" #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници