Нинова: Сглобката си разпределя държавата "на порции"! Министерството на отбраната не е българско

Нинова: Сглобката си разпределя държавата "на порции"! Министерството на отбраната не е българско
A A+ A++ A

Всеки ден виждате нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки за пари и власт в "сглобката". Решенията не се взимат в парламента, продължава моделът на задкулисието, на разпределяне, всяко решение на управляващите е по-лошо от предишното. Не подкрепяме бюджета, не подкрепяме промяната в Конституцията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова преди среща с кметове и общински съветници.

В момента кметската власт е единствената стабилна институция, заяви тя. Ако правителството е решило да прехвърли на общините да увеличават данъците и цената на водата ние уверяваме нашите кметове да не го правят, и те ще спират това поскъпване, допълни Нинова.

Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони, сега вдигнаха нивото с най-висшия закон в страната, заяви лидерът на БСП. През Конституцията продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции, бе категорична тя.

Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство, това е немислимо за българския национален суверенитет, каза Нинова. Тя посочи, че чрез Конституцията "сглобката" се опитва да разпределя регулаторите.

По нейни думи решението да се даде нашето ПВО и да се разположат други ракетни установки по българското крайбрежие е още едно доказателство, че министърът на отбраната не е български министър и "трябва да си ходи не само той, но и цялото правителство".

От БСП сме против да се съкращава срока на дерогацията, защото според всички експерти горивата ще поскъпнат, каза Нинова. В противоречията за дерогацията битката е кой да вземе „Лукойл" – ГЕРБ и ДПС или ПП-ДБ, зави лидерът на БСП.

Нинова допълни, че общините чакат правителството да приеме бюджета, за да приемат и те общинските бюджети. Местна власт без силно представена парламентарна група не може да се справи, каза политикът.

Нинова бе категорична, че няма сътресения в партията.

# Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници