Асен Василев: За пръв път въпросите не се решават в затворени кабинети, затова ни скачат

Асен Василев: За пръв път въпросите не се решават в затворени кабинети, затова ни скачат
A A+ A++ A

В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лв., ще получават по 50 лв., всеки месец, а не 50 лв. еднократно за Коледа. Това заяви финансовият министър Асен Василев.

"Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част - също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета", посочи Василев.

"Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър", добави той.

"Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики. Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи", каза още финансовият министър.

Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни, обясни Василев.

"Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от ЕК и от другите държави-членки на ЕС. Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет", така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство.

"Вътрешните търкания в коалицията показват, че за първи път имаме реална парламентарна република и въпросите се решават в парламента, а не в някакви затворени кабинети. Ако се решаваха в затворени кабинети нямаше да има търкания", посочи финансовият министър.

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници