Парламентарните репортери искат по-добри условия на труд в сградата на НС

Парламентарните репортери искат по-добри условия на труд в сградата на НС

БНР

A A+ A++ A

Парламентарни репортери внесоха подписка в деловодството на НС заради условията на труд в новата сграда, в която работят депутатите. Тя е подписана от 85 журналисти, акредитирани да отразяват парламентарната дейност, сред тях и представителите на БНР.

Сред основните затруднения, посочени от репортерите, са липсата на добро интернет покритие, затваряне на кулоарите, така че да няма пряк достъп до народните представители, непригодност на фоайето пред пленарна зала за работно пространство и други.

"Основната работа на журналистите - да задават въпроси, на практика е невъзможна без партийните пиари и без тайните обиколки, на които сами се научихме и с които рискуваме да бъдем изгонени и върнати в зоната, която ни е разрешена", пишат журналистите.

Те сами предлагат да бъдат въведени по-строги правила при издаване на акредитации, като това да става след проверка дали съответната организация отговаря на изискванията на закона за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийните услуги, като и да се отнема акредитация, ако не се спазва забраната за заснемане в т.нар. кулоари, както и в местата за отдих на народните представители.

#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници