Шефът на "Пирогов": Налага ми се да звъня на родителите си, за да им обяснявам, че синът им не краде

Шефът на "Пирогов": Налага ми се да звъня на родителите си, за да им обяснявам, че синът им не краде

БТА

A A+ A++ A

Комисията по здравеопазване в Народното събрание заседава извънредно, за да изслуша ръководството на "Пирогов", след като казусът със смяната на шефа на болницата предизвика политически турбуленции.

Шефът на комисията Костадин Ангелов от ГЕРБ нареди на парламентарния секретар да покани и здравния министър, който уважи поканата му. Георги Гьоков от БСП възрази срещу свикването на комисията. Несъгласието му бе, тъй като заседанието се случва в момент, в който парламентът разглежда важни промени в данъчните закони.

"Парите са много важно нещо, но зад болница "Пирогов" стоят хора и излекувани пациенти. Мога да си подам оставката, но за мен е отговорност да не се правят скандали на гърба на болница "Пирогов". Направен беше опит да бъда махнат от болницата, Хора, ние всички имаме семейства. Налага ми се да звъня на родителите си, за да им обяснявам, че синът им не краде", каза от своя страна директорът на "Пирогов" Валентин Димитров.

Не данните за финансовото състояние на "Пирогов", а нарушения в Закона за обществените поръчки е мотивът за отстраняването на Димитров от поста, подчерта здравният министър Христо Хинков. Той добави, че това не е резултат на политическо отмъщение.

"Става въпрос за проблеми, свързани с лично управление и неспазване най-вече на Закона за обществените поръчки", посочи министърът на здравеопазването.

#"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници