МВР с мерки за спокойно протичане на студентския празник - 8 декември

МВР с мерки за спокойно протичане на студентския празник - 8 декември

МВР

A A+ A++ A

От Министерството на вътрешните работи са предприети всички необходими мерки, които да гарантират спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември. От Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността по пътищата както на празнуващите, така и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви. Това съобщават от МВР.

Проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност са извършени в 515 обекта – увеселителни, туристически и храмове, каза на брифинг главен инспектор Йото Василев от ГДПБЗН. От служителите на пожарната са проверени вентилационните и пожарогасителните системи, евакуационните планове и са проведени разговори с персонала.

В 58 обекта са констатирани известни несъответствия, за които са предприети съответните мерки.

На територията, обслужвана от СДВР, са установени местата, където се очакват празнуващи. Проведени са разговори с ресторантьори, хижари, хотелиери и фирмите, ангажирани с охраната на обектите им, съобщи комисар Пламен Колев, началник на отдел „Охранителна полиция“ - СДВР.

Инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“- ГДНП, посочи, че е изпратено писмо до всички областни дирекции на МВР да се проведат срещи със собственици на охранителните фирми на обектите, в които се очаква да има празнуващи, да не се допускат хора с агресивно поведение и такива, носещи нерегламентирано оръжие, както и непълнолетни лица без придружители.

Служителите на „Пътна полиция“ ще следят за недопускане на нарушения и тежки инциденти, осигурено е засилено полицейско присъствие. При необходимост в първия и последен ден с очакван най-интензивен трафик, екипите имат готовност да подпомагат и регулират пътното движение.

Ще има и засилени проверки за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, каза зам.-началникът на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Мария Ботева. Тя призова празнуващите внимателно да се осведомят за метеорологичната обстановка на местата, към които смятат да се насочат с автомобилите си, да поемат добре екипирани, с пълен резервоар гориво и да проверят съдържанието на автоаптечките в автомобилите си.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници