Спаси София: пл. Света Неделя става пешеходен

Спаси София: пл. Света Неделя става пешеходен
A A+ A++ A

Лидерът на Спаси София обяви днес, че площад Света Неделя се превръща в пешеходна зона. “Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в безразборен паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, защото твърде дълго хиляди бяха принудени да лавират между коли и хлопащи плочки.” - заяви Борис Бонев.

От Спаси София допълниха, че в момента се възстановява настилката, след което оградата ще бъде премахната, а пешеходците ще могат да се движат по-удобно и безопасно. Допълнително ще бъдат поставени пейки и кашпи с дървета. “От Спаси София многократно сме внасяли предложения и доклади до Общинския съвет, които без аргументи бяха отхвърляни от предишните управляващи. Затова съм щастлив, че най-накрая правим тази важна крачка напред. Даваме ясен сигнал за посоката, в която ще се развива София, защото наред с изграждането на инфраструктура в кварталите, искаме да превърнем столицата в удобен за живеене град.” - сподели Борис Бонев.

Общинският съветник Стефан Спасов припомня, че отварянето на площада беше едно от предизборните обещания. “На изборите стана ясно, че досегашният модел на управление вече не получава подкрепа от гражданите. Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и вече работим в тази посока. За няколко седмици беше изработен и съгласуван проект, за което благодарим на администрацията. И това е само началото - готвим още редица проекти, стояли на трупчета през годините, за да покажем, че фразата „тук е така“ остава в миналото!” - категоричен е Стефан Спасов.

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София казват още, че е помислено и за транспортното обслужване на хотела, за което са оставени 7 места за паркиране, които се намират извън площадното пространство и не пречат на пешеходците. “От античността до днес, пл. Света Неделя е сърцето на града. Наша цел е да върнем блясъка му с цялостен ремонт, за който обаче са необходими няколко години. Затова, вместо да чакаме ремонт за милиони, решихме да действаме и да променим площада, прилагайки бързи и лесни за осъществяване мерки. Надявам се до седмица да можем да се поздравим с приключил ремонт и разширен площад.” - допълни общинският съветник Стефан Спасов.


#"Спаси София" #Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници