Кедъра осъди БНТ и разказа за дългата война да изчисти името си

Кедъра осъди БНТ и разказа за дългата война да изчисти името си
A A+ A++ A

Култовият спортен журналист Камен Алипиев-Кедъра водеще дълга война с телевизията-майка, откъдето бе изритан неправомерно след дълги години вярна служба. Ето какво написа той по темата, след като осъди БНТ:

Хора, от четири месеца чакам, за да напиша грандиозен пост по повод спечеленото от мен и адвокатите ми трудово-правно дело с БНТ. Търпеливо изчаках да му дойде времето, изчаках да бъда възстановен на работа и след това да напусна по собствено желание и този ден настъпи, но настроението ми да пиша дълги тържествени послания се изпари, а и вече не съм сигурен, че имам да кажа кой знае какво, но все пак.

Нямах намерение да съдя телевизията, но ударите под кръста, които получих, ме накараха да го направя, защото едни от много малкото неща, които принадлежат лично на всеки един от нас и зависят от всекидневните ни решения са името и достойнството ни! Точно те бяха засегнати преди четири години и бях длъжен да ги защитя, още повече, че името не е само мое, но и на един от основателите на спортната редакция на БНТ - моят баща - Цветан Алипиев. Заради това преминахме през този триинстанционен катарзис, който завърши с морална победа. Не мога да й се зарадвам, но се надявам това да бъде пример за хората, които не вярват, които се отказват лесно и се огъват под ударите на съдбата. През цялото време знаех, че съм прав и затова не ми пукаше от поръчковите публикации на "колеги", които целяха да ме дискредитират и да ме изкарат самозван мошеник, който е крил, че няма необходимия образователен ценз, за да заема позицията си.

Работих трийсет и две години и половина в БНТ, това беше моята кауза и през целия период съм имал една цел - да помогна тази телевизия и спортната й. редакция да стават по-добри. Сега там нямат нужда от мен и затова с чувство на облекчение и изпълнен дълг, се оттеглям достойно. Някой ден може и да се върна, даже бих се пенсионирал там, но поне в момента искам да се наслаждавам на новите предизвикателства, които изникват пред мен в последните четири години и въпреки че съдбата на журналиста на свободна практика е доста по-несигурна, избирам нея и гледам напред. Не се сърдя на никого, вярвам, че това трябваше да стане и благодаря на всички, които продължават да ме подкрепят, а и на тези, които смятат, че най-после съм си намерил майстора. На първи септември бях написал, че справедливостта ще възтържествува и сега приложих доказателството!

Специални благодарности на Iva Zgurova-Shopova и Лора Каменова!

#Камен Алипиев-Кедъра #БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници