Борисов прекъсна тв участие на Христо Иванов да смъмри ПП-ДБ, че не спазват уговорките за назначения

Борисов прекъсна тв участие на Христо Иванов да смъмри ПП-ДБ, че не спазват уговорките за назначения

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не издържа да се въздържа от мнение по казуса с отстраняването на настоящия шеф на "Пирогов" и дори прекъсна тв участие на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, за да смъмри ПП-ДБ в нарушаване на договорките помежду им.

"Не се обаждам да го прекъсвам, а да го подкрепя. Христо Иванов извършва огромна дейност, като говорим за конституцията. Искам да потвърдя - аз на 100% съм му се доверил. И съм казал, че каквото приехме на първо четене, го подкрепям. И нашата ПГ го подкрепи в пълния обем, както той го предложи", заяви Борисов по адрес на конституционните реформи. А Иванов му върна обратно чрез похвали от ефира на bTV за съвместната работа, включително с шефа на ресорната комисия Радомир Чолаков от ГЕРБ, в това отношение нямали причини за притеснение.

"Абсолютно съм съгласен, че всички търпим несгодите, които тази сглобка ни причинява. Но за правдата искам да кажа - преди няколко дни в НС лидерът на ДБ Христо Иванов, лидерът на ПП Асен Василев и аз излязохме и казахме, че няма да се правят назначения, които няма да са съгласувани между нас тримата. Всякакви назначения", настоя обаче лидерът на ГЕРБ, изостряйки тона. И уточни, че това важи както за ДАНС, така и за "Пирогов", защото тези институции са изключително важни.

"Тогава се разбрахме: концентрираме се върху конституционна реформа, бюджет, отбрана, Шенген, еврозоната. 5 изключително важни неща. Излязохме и го оповестихме. Иванов знае", гневен бе Борисов.

"Балтов, Шивачев, Вальо Николов дойдоха при мен. Извиках Мария Габриел, от парламентарната група Деси Атансова се обади на Денков да им каже, че не сме съгласни с подобен подход и смяна", разкри той какво е предшествало рокадата в "Пирогов". Борисов подчерта, че няма отношение със сегашния директор, който "насилствено смени проф. Балтов". Според него случилото се е "брутален акт към докторите и всички останали".


#Бойко Борисов #Христо Иванов - ДБ #ПП-ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници