Нинова: Ще подкрепим ветото на президента върху БТР-ите

Нинова: Ще подкрепим ветото на президента върху БТР-ите
A A+ A++ A

"От началото БСП беше против пращането БТР-ите към Украйна. Мотивите на президента почти напълно съвпадат с изказванията ни от трибуната". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова относно наложеното вето от страна на президента Румен Радев върху изпращането на БТР-и към Украйна.

Тя заяви, че има липса на достатъчно информация, че няма доказателства, че техниката е с отпаднала необходимост и че това дарение е в ущърб на националната сигурност. "В зала ще подкрепим ветото:", подчерта още лидерът на БСП.

"Проведохме срещата на леви, центристки и патриотични организации относно дискусия за бюджета. Форматът ни се разширява- днес се включи и НДСВ", коментира срещата за бюджета лидерът на БСП.

Тя поясни, че са получили подкрепа за идеите, които имат между първо и второ четене за бюджет 2024 г. в НС. "Дадоха се и още предложения, които ще внесем, така че форматът се развива и остава отворен", каза още Нинова.

Тя поясни, че следващото събиране ще е по повод промени в Конституцията. "Ще поканим конституционалисти, които са участвали в изготвянето на сегашната, както и изтъкнали конституционалисти", подчерта тя.

# Корнелия Нинова #Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници