Нинова: Примирието в „сглобката“ е временно, следващият конфликт ще е за Конституцията

Нинова: Примирието в „сглобката“ е временно, следващият конфликт ще е за Конституцията

БСП

A A+ A++ A

"Това, което виждаме днес, е висша форма на лицемерие и демагогия. Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, казаха си думи, които са нечувани, и днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят и двамата да си подадат оставките". Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира в кулоарите на парламента днешната среща между лидерите в управляващата коалиция и взетите решения по отношение ръководителите на Националната здравноосигурителна каза (НЗОК).

"Лицемерие, дъно в държавното управление, не може да се управлява така държавата – 10 души се гаврят със седем милиона", заяви Нинова.

"Днешното примирие е временно преди следващия взрив, той ще е до края на декември и се казва "Конституция", защото ще се избият как да си разделят съдебната власт", допълни лидерът на БСП.

"Днес час и половина се договаряли как да си разпределят регулаторите и службите, как веднъж не се събраха за 10 минути да решат проблема с електронните рецепти, липсата на лекарства за диабет, над 50 общини без достъп до болница", каза още тя.

По думите ѝ тепърва помежду си ще си преговарят нещо за Шенген. И допълни: "Шенген е стратегическа цел за България не само за тази "сглобка".

"През декември се очертава отново да не получим "зелена светлина". Затова съжалявам, че двата вота на недоверие не са минали, но има и много други поводи да се иска оставката на правителството", каза още Нинова.

"Възраждане" и "Има такъв народ", според нея, са били "употребени вчера, когато се избираше подуправител на НЗОК, а днес са изхвърлени".

Тя обясни още, че БСП не е правила никога коалиция с националисти, нито в съюза, който организират, от патриотични партии има националисти. "Вчера изрично обясних от трибуната на парламента на въпрос на „Възраждане“ защо не са поканени - защото са националисти", припомни Нинова.

В началото на идната седмица предстои среща на централното и градското ръководство на БСП, на която темата за избор на председател на Столичния общински съвет ще бъде обсъдена, посочи председателят на БСП.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници