Слави пак поиска оставката на правителството: Само така ще избегнем ежедневния срам

Слави пак поиска оставката на правителството: Само така ще избегнем ежедневния срам
A A+ A++ A

Абсолютната несъстоятелност на сглобката и правителството е причината да се карат за контрола на парите за здравето на хората. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в пост на официалната му страница във Фейсбук.

Трифонов отбеляза, че наблюдава какво се случва днес в парламента и „поведението на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) е такъв срам и такова брутално доказателство за липса на морал, адекватност и за това да не различаваш повод и причина“. Трифонов посочи, че поводът е избирането на подуправител на Националната здравноосигурителна каса, посочвайки, че „там има осем милиарда и здравето на всички българи“.

Председателят на НЗОК е личен избор на Асен Василев, а подпредседателят е избор на партньорите на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Те искат подпредседателят да е техен, за да може да контролира председателя, но, Асен Василев не ще, задейства Кирил Петков и ето ти скандал в парламента. Карат се, псуват се на майка и всичко това за контрола на парите за здравето на хората, посочи Трифонов.

По думите му това е само поводът.

„Причината е абсолютната несъстоятелност на тази сглобка и излъченото от нея правителство“, коментира лидерът на ИТН.

Трифонов смята, че доказателствата и поводите са ежедневни.

Днес просто е един от крещящите поводи за всичко това, което ви казвам. Единственият изход, за да избегнем провала от некомпетентността на тези хора, да избегнем ежедневния срам от тяхната липса на морал, единственият изход е това правителство веднага да си подаде оставката, добави Трифонов.

По-рано днес проф. Момчил Мавров беше избран за подуправител на НЗОК. Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС. Обвинения в лобизъм, нецензурни изрази, призиви за оставка на правителството, коментари за изминалия местен вот, прекъсване на заседанието заради размяна на реплики от място съпровождаха дългата дискусия.

Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира днешното пленарно заседание и избора на подуправител на НЗОК. По думите му договарянето на подуправителя и управителя на НЗОК е било „пакетна сделка“ между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Те не удържаха на думата си, коментира Борисов поведението на ПП-ДБ.

ПП-ДБ е против кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК, обяви по-рано днес съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на парламента. Има доклад на Държавна агенция „Национална сигурност“ в секретно деловодство, който говори срещу този кандидат и има съмнения за лобизъм за частни болници, посочи Петков и добави, че не биха допуснали риск за здравето на българските пациенти и за финансирането на българските болници.

#Слави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници