Мая Манолова: Държавата е на автопилот, „сглобката” скърца

Мая Манолова: Държавата е на автопилот, „сглобката” скърца
A A+ A++ A

„Държавата е на автопилот, „сглобката” скърца. Не се разпада, защото я „смазват” с поредна порция с милиони левове, които се разпределят за някои от партньорите. Свидетели сме на флиртаджийски истории между партньорите. От 1 януари ще има повишение на цените на водата, на парното, изваждане на домакинствата на свободния пазар на ток, което означава с около 60% поскъпване на сметките”. Това заяви лидерът на „Изправи се, България” Мая Манолова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Свидетели сме не просто на неглежиране, а на агресивно поведение от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова, каза тя по повод обсъждането между БСП и 16 партии за развитието на лявото политическо пространство. „Вижда се ясната разделителна линия между това как Корнелия Нинова си представя лявото и как левицата вижда това политическо пространство. Ние не сме за ляво от азиатски, севернокорейски тип, в което няма място за краен национализъм, а само за патриотизъм”, допълни Манолова.

По думите й тираничният, деспотичен подход, който се прилага в БСП, е неприемлив за леви организации. „Не трябва лявото да минава през Босфора, както си го представя Нинова”, каза Манолова и обясни, че са били направили компромиси за това да имат силен резултат, да се борят за кмет. „Там, където БСП има силни резултати, те са в единение с лявото”, обясни тя.

„Нинова се възползва от компромисите, които направихме в София, от силния резултат, за да бетонира своето председателство и след това да започне политика на разделяне”, каза Манолова.

Решението за защита на работещите хора е в обединение на лявото пространство, което, за съжаление, с това ръководство на БСП не може да се случи, каза Манолова. Тя обясни, че ако са се обединили, са имали възможност за общ силен ляв кмет на Сливен. „Тя може да прави имитация на ляво обединение, но от това левицата на България не печели. Тя се хвали със София, където бяхме заедно, хвали се с Русе, където пак бяхме заедно”, допълни Мая Манолова.

#Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници