Кабинетът даде 21 млн. лева на МВР и 13 млн. лв. на хотелиери, приютили украинци

Кабинетът даде 21 млн. лева на МВР и 13 млн. лв. на хотелиери, приютили украинци
A A+ A++ A

Министрите от кабинета решиха да предоставят на 3 148 230 лв. допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2023 г. Парите са за дофинансиране на сключен договор за доставка на хеликоптери. Проектът е „Изграждане на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха” и е част от Националния План за възстановяване и устойчивост.

Министрите одобриха допълнително и 12 528 457,05 лв. с ДДС за Министерство на туризма за 2023 г. Плащанията са верифицирани за периода от 16 ноември 2022 до 31 август 2023 г. за 732 одобрени заявления за украинските бежанци.

С друго постановление са одобрени допълнителни до 2 000 000 лв. за асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирани репродуктивни техники.

На същото правителствено заседание министрите от кабинета „Денков-Габриел” одобриха 21 млн. лева допълнителни разходи по бюджета на МВР. Те са за изплащане на фактически извършени разходи за дейности по издаването на българските документи за самоличност в изпълнение на поети ангажименти по сключени договори на Министерството на вътрешните работи.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници