Ценна мишена! Украинската армия отстрани пореден руски командир

Ценна мишена! Украинската армия отстрани пореден руски командир
A A+ A++ A

Още един руски генерал е ликвидиран в Украйна - Владимир Завадски, бивш заместник-командващ 14-ти армейски корпус на Въоръжените сили на Украйна. Информацията за смъртта на генерал-майора е отразена от руските средства за масова информация, информационната агенция РБК-Украйна, "Новости Донбасса“, OSINT данни и Inform Napalm.

Пояснява се, че Завадски е попаднал на мина около 14:30 часа на 28 ноември. Към настоящия момент не се уточнява къде точно се е случило това.

"Новости Донбасса“ пише, че смъртта на Завадски е била потвърдена на страницата му във "ВКонтакте“ от Руската междурегионална обществена организация на възпитаниците на Московското висше военно командно училище. Завадски беше възпитаник на това военно училище.

Според Inform Napalm – ресурс, който работи с разузнавателни данни с отворен код, командирът на Таманската дивизия генерал-майор Владимир Завадски е бил ранен и евакуиран от Изюм по време на успешната офанзива на украинските войски в района на Харков през 2022 година.

Има съпруга и двама сина, по-големият от които учи в Тверското суворовско военно училище. В миналото руските власти са използва портрета на младия Завадски, за да рекламират военна служба по договор.

По-рано Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Украйна потвърди информацията за ликвидирането в Краснодар на командира на подводницата "Краснодар“ Станислав Ржицки, който е участвал в ракетни атаки срещу Украйна.

Освен това през юли 2023 година руският генерал-лейтенант Олег Цоков бе ликвидиран в района на Бердянск.

Също през юни 2022 година дирекция "Стратегически комуникации“ на Управлението на главнокомандващия на ВСУ потвърди смъртта на руския генерал-майор Роман Кутузов в битката край Попасна.

#Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници