Пак мистериозна смърт в Москва! Шеф на най-голямата държавна банка в Русия издъхна внезапно от инфаркт

Пак мистериозна смърт в Москва!  Шеф на най-голямата държавна банка в Русия издъхна внезапно от инфаркт

gdesberbank.ru

A A+ A++ A

Вицепрезидентът на най-голямата държавна банка в Русия "Сбербанк" Николай Васев е починал внезапно. За това информира банката в прессъобщение, според което 42-годишният банкер е починал днес от инфаркт, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Починалият вицепрезидент на Сбербанк Николай Васев. Снимка: Сбербанк

Преди кончината си Васев е отговарял за частните клиенти и собствеността на "Сбербанк" през последните 12 години, а от декември 2022 г. е назначен на поста вицепрезидент.

Европейският съюз наложи строги санкции на "Сбербанк" през лятото на 2022 г. в отговор на войната на Русия срещу Украйна. Под натиска на западните санкции руските банки съобщиха, че печалбите им са се сринали с над 90 процента през миналата година.

Няколко руски политици, бизнес лидери и водещи финансисти починаха от предполагаеми инфаркти или самоубийства от началото на войната в Украйна.

На 28 февруари 2022 г. руският олигарх Михаил Уотфорд, натрупал богатството си от петрол и газ след разпадането на СССР, бе намерен мъртъв в резиденцията си в Съри в Обединеното кралство. Негов градинар го открил обесен в гаража му. Според полицейски източник няма подозрителни обстоятелства около смъртта му.

На 24 март Василий Мелников, собственик на медицинската компания "Медстом", бе открит мъртъв заедно със съпругата си и двете им деца в апартамента им в Нижни Новгород в Русия. Според полицейски източници, цитирани от "Комерсант", Мелников е намушкал с нож съпругата си и децата си, преди да се самоубие.

На 18 април Владислав Аваев, бивш висш кадър на "Газпромбанк", банковия филиал на руския газов гигант "Газпром", бе намерен мъртъв заедно със съпругата и дъщеря си. Телата им бяха открити в луксозен московски апартамент. В ръцете на олигарха имало пистолет. Смята се, че той е убил съпругата и детето си, преди да се самоубие.

На следващия ден, 19 април, Сергей Протосеня, ръководител в руския енергиен гигант "Новатек", беше намерен мъртъв заедно с телата на съпругата и дъщеря си във вила под наем в Льорет дел Мар в Испания. Олигархът бе открит обесен в градината на вилата си, а съпругата му и дъщеря му бяха намерени убити с огнестрелно оръжие.

На 24 декември 2022 г. генералният директор на руската корабостроителница "Адмиралтейские верфи" Александър Бузаков внезапно почина на 66-годишна възраст. Допълни подробности около смъртта му не бяха разкрити.

На 20 май 2023 г. заместник-министърът на науката и висшето образование на Русия Пьотр Кучеренко почина на 46 години. Подробности около смъртта му не бяха съобщени.

На 22 юли 2023 г. руският предприемач, собственик и директор на компанията "ИКС холдинг" Антон Черепенников почина на 40-годишна възраст от сърдечен арест.

На 24 октомври 2023 г. председателят на управителния съвет на руската компания "Лукойл" Владимир Некрасов почина от остра сърдечна недостатъчност.

#мистериозна смърт #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници