Радев скочи: Недопустимо е намерението на Асен Василев за разпродаване на Държавния поземлен фонд

Радев скочи: Недопустимо е намерението на Асен Василев за разпродаване на Държавния поземлен фонд

Прессекретариат на държавния глава

A A+ A++ A

„Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите”. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас.

„Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще дискредитира „Булгартрансгаз”. Само за месец дружеството натрупа 260 милиона дълг, постъпление в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори. Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс. Тя касае нашата национална продължителна сигурност и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това, отваря широко и възможност за злоупотреби”, заяви президентът.

„Призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра. Досега президент не е налагал вето върху Закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам и такъв вариант”, каза Радев.


# Румен Радев #Бюджет 2024

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници