Корнелия Нинова: Създаваме общ ляво-център-патриотичен фронт с 16 партии

Корнелия Нинова: Създаваме общ ляво-център-патриотичен фронт с 16 партии

БСП

A A+ A++ A

"Днес провеждаме среща с 16 партии, с които си сътрудничихме на месните избори. Това са партии от левия спектър, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел, заедно да променим досегашния модел на управление ка ГЕРБ и постигнахме добри резултати." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг преди срещата.

Тя уточни, че това са партии, с които БСП има избрани кметове и общински съветници и с които формира мнозинства в общинските съвети по места.

"Тоест това вече е изпитано партньорство. Стъпвайки на този опит, сме се събрали да разговаряме как да го продължим и как да направим един голям фронт ляво-център-патриотичнен. Първата ни конкретна тема е бюджетът, как да си сътрудничим по тази тема, какви предложения да направим като парламентарно представена партия", допълни Нинова.

На срещата Атанас Зафиров, като заместник-председател на БСП по коалиционната политика, приветства представители на "Български възход", Партия на зелените, ПП "Свобода", Политически клуб "Тракия", ПП "Българската левица", ПП "Правото", ПП "Български социалдемократи", ПП "Нова зора", ПП "Българската пролет", ПП МИР, Политическо движение "Социалдемократи", "Движение за социален хуманизъм", ПП "Съюз за отечеството", ПК "Екогласност", ПД "Социалдемократи".

"Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия", посочи Нинова.

"Левицата" не е поканена. "На тези избори в повечето райони те се явиха като наши опоненти. Даже, нещо повече - използваха наши кадри, бъркаха се в наши структури", каза Нинова, като уточни, че така е било в Шумен, Сливен, Смолян, Видин. Според нея от "Левицата" са съсредоточили кампания си повече срещу БСП, отколкото да я подчинят на общата цел срещу "модела ГЕРБ".

Ваня Григорова, която беше издигната от БСП-София за кмет на столицата, също не присъства на днешната среща. Корнелия Нинова обясни, че причината за това е, че Григорова не е член на БСП, нито е представител на партия.

Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия", посочи още лидерът на БСП.

Нинова писа двойка на правителството и настоя, че кабинетът не се е справил със снежната криза, сполетяла страната ни, допълва БНР. "По отношение на снега - пълен провал, трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища", коментира тя действията на държавните институции.

На въпрос за коментара на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е готов да стане премиер, лидерът на БСП каза, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

"Продължаваме промяната"-"Демократична България" и ГЕРБ допуснаха това да се случи - Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите, коментира тя и добави, че те трябва да отговорят защо го допуснаха, при положение че имат мнозинство", посочи червеният лидер.

Тя подчерта, че не се справят и не изпълняват даже собствената си програма. По думите й нито работата по присъединяването към Шенген, нито Еврозоната, нито съдебната реформа са свършени от това, което те си поставиха като задача. "По тяхната скала - двойка", отсече тя.

Нинова съобщи още, че от "БСП за България" в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.

# Корнелия Нинова #Нинова #Нинова БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници