Ще хвърли ли Боби Михайлов оставка? Ето каква е истината

Ще хвърли ли Боби Михайлов оставка? Ето каква е истината
A A+ A++ A

Половината изпълком на БФС категорично подкрепя идеята Борислав Михайлов да подаде оставката си на заседанието на изпълкома на централата в понеделник. Сбирката ще бъде от 13 часа на базата в “Бояна”.

Михайлов първоначално бил приел идеята, но ако се съди по поведението му през последните дни, може би мисли отново да промени решението си. Тези, които го подкрепят, знаят, че без него никой няма да ги избере повече в управата на футбола, пише „24 часа“.

Отново се очаква да има и юридически проблем. По закон трябва да има покана до членовете на управата 5 дни преди заседанието. Заради факта, че сегашното ръководство не е вписано в Търговския регистър, решенията му трябва да бъдат потвърдени и от предишния изпълком, в който обаче влиза и Петър Величков, който вече е в лагера на Димитър Бербатов. Той категорично не е получил покана, което може да му даде право да обжалва решенията.

Дори не е ясно дали ще има и кворум на старото ръководство, след като и Венци Стефанов се обяви против Михайлов.

В крайна сметка вече е ясно, че Михайлов си тръгва след 18 години управление на БФС. В момента всички са срещу него, включително и цялата изпълнителна и законодателна власт. За феновете и повечето клубове да не говорим. Дори “Левски” се обяви против него и Наско Сираков поиска оставката му. Но след ексцесиите на мача България - Унгария единственият клуб, който пусна официално позицията си, остава ЦСКА.

Второто важно решение, което трябва да вземе управата, е какво да се прави с планираното тържество за вековния юбилей на българския футбол.

То е планирано за 16 декември в столичния хотел “Милениум”, но в сегашното положение почти сигурно няма да се състои.

Все пак са поканени доста гости на тържеството. От ФИФА са отказали учтиво, но почти сигурно е присъствието на президента на УЕФА Александър Чеферин.

#Боби Михайлов #БФС #БФС Борислав Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници