Премиерът разпореди на областните управители да координират подготовката за зимата

Премиерът разпореди на областните управители да координират подготовката за зимата
A A+ A++ A

Всички областни управителни спешно да проведат координационни срещи с общинските ръководства, областните дирекции на „Пожарна безопасност и защита на населението“, областните пътни управления на Агенция „Пътна инфраструктура“, областните дирекции на „Пътна полиция“ и фирмите, ангажирани със снегопочистване. Това разпореди премиерът акад. Николай Денков на областните управители във връзка с предстоящото застудяване и очакваните снеговалежи.

Целта е да се провери и потвърди готовността за работа на всички екипи още този уикенд и идните седмици, така че населените места в страната да посрещнат без проблеми зимните условия.

Червен код за опасно време е обявен за събота. Той е в сила за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе за снеговалежи. Там се очаква да се образува снежна покривка над 30 см. след обилни снеговалежи, а вятъра ще бъде от силен до бурен.

В останалата част на страната доминира оранжевия код, като на някои места се очакват и силни ветрове. Комбинацията между дъжд, вятър и сняг се очаква да предизвика и поледици на много места в страната.

Очакват се снегонавявания и преспи, което ще затрудни преминаването през планинските проходи.

#зима #зима сняг #зимата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници