100 машини ще чистят Пловдив от снега през зимата

100 машини ще чистят Пловдив от снега през зимата
A A+ A++ A

Община Пловдив има готовност да поддържа денонощно пътните артерии в града през зимния период. Това констатира зам.-кметът по сигурност и обществен ред Ангел Славов, който днес направи преглед на техниката за зимното снегопочистване в базата на фирма КМД. По време на проверката той беше придружаван от шефа на дирекция "Екология и управление на отпадъците" инж. Вяра Колева.

"Сто машини ще чистят Пловдив през зимата, като до 30 минути след подаден сигнал екипите тръгват по предварително утвърдени маршрути. Денонощното зимно дежурство в града започва на 6 декември и продължава до 15 март. Във всеки един момент обаче, при по-ниски температури и влошаване на времето, имаме готовност да реагираме", увери директорът на общинското предприятие "Чистота" Димитър Георгиев.

Той информира, че зимното поддържане ще се извършва от 28 разпръсквача на сол, 48 снегорина и 8 челни товарача. Предимно за пешеходни зони, велоалеи и тротоари ще се използват 10 мултифункционални машини, оборудвани със снегорин и разпръсквач, както и 6 роторни снегорина.

Има достатъчно количество противообледенителни материали. От миналата зима са останали 2600 т сол и 50 т калциев дихлорид. Над 12 години община Пловдив не използва пясък при зимното почистване на улиците, като част от мерките за намаляване на фините прахови частици във въздуха.

"Денонощно следим метеорологичните прогнози. Дежурните в "Чистота" всяка нощ правят обходи, за да реагираме веднага при влошаване на обстановката. За да не се образуват поледици, при необходимост мостовете и надлезите ще бъдат обработени със сол", каза още Димитър Георгиев.
Около 400 метачки от "Чистота" и близо 80 служители от общинското предприятие "Градини и паркове" ще чистят автобусните спирки, стълбите на пешеходните подлези, парковете, ще проправят пътеки по тротоари и в междублокови пространства.

"Днешният технически преглед показа, че машините са в добро състояние и в пълна готовност да поддържат нормалните комуникации в града при зимни условия", отбеляза зам.-кметът Ангел Славов.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници