Намаляването на прага на кешовите разплащания предизвика спор между политическите сили

Намаляването на прага на кешовите разплащания предизвика спор между политическите сили
A A+ A++ A

Намаляването на прага за кешовите плащания от 10 000 на 5 000 лева, предвидено в данъчните закони, предизвика депутати от различни групи да заявят позициите си, ден преди да бъдат гледани в залата. От "Възраждане" и ГЕРБ-СДС са против, а ПП-ДБ се обявиха за плавно намаляване.

Александър Иванов, ПГ на ГЕРБ- СДС:

"Ние смятаме и повечето организации, които изпратиха становища по тези законопроекти казват, че те ще увеличат единствено административната тежест за гражданите, за бизнеса, а и за приходните агенции, които ще трябва да ги изпълняват. Поради това - видяхте, че ние се отнасяме с резерви към тях. Нашата парламентарна не подкрепи и в ресорните комисии нито един от предложените проекти в данъчните закони. Също е и отношението ни към ограничаването прага на разплащанията в брой.

Цончо Ганев, ПГ на "Възраждане":

"Правителството и управляващата сглобка дойде в парламента и спечели изборите с обещанието, че няма да вдига данъци по никакъв повод, а въпреки това тези данъчни закони започват и свършват с вдигане на данъците, както за корпоративни клиенти, така и за всеки един от нас като частни лица. Стигаме до там, че вървим по пътя да ограничим и кешовите плащания от 10 000 на 5 000. Липса ясна и точна обосновка, защо се прави".

Мартин Димитров, ПГ на ПП-ДБ:

"Искам да ви напомня, че ГЕРБ предлагаха същото рязко намаляване на прага на кешови разплащания и тогава бяхме против и десните икономисти бяхме против. Сега съм разговарял с Асен Василев, много преди днешните изказвания на колегата от "Възраждане" и съм говорил и пред вас, че ако трябва да има намаление на прага за кешови разплащания, той да бъде много по-плавен - не от 10 000 на 5 000, а от 10 000 на 8 000. Това е едната алтернатива. Другата е въобще да не се променя".

#пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници