Бебе, деца, тийнейджъри: Кои са част от 240-те заложници в ръцете на „Хамас“

Бебе, деца, тийнейджъри: Кои са част от 240-те заложници в ръцете на „Хамас“

БГНЕС

A A+ A++ A

От 240-те заложници, взети от "Хамас" на 7 октомври по време на атаката срещу Израел и отведени в ивицата Газа, агенция Франс прес успя да идентифицира 210 въз основа на журналистическата си мрежа в региона.

Сред тези заложници има 35 непълнолетни, сред които е била и американката Натали Раанан, освободена с майка си на 20 октомври точно навреме, за да отпразнува 18-ия си рожден ден. 17 заложници са на 10 или на по-малко от 10 години. Сред тях е десетмесечното бебе Кфир Бибас, взето в плен в кибуца Нир Оз с братчето му Ариел, на 4 годинки, и родителите им Ярден и Шири, които са на тридесетина години. Майката и двете деца са с аржентинско гражданство, според местната преса. Четиримата се появяват във видео в социалните мрежи, заобиколени от въоръжени мъже.

Смята се, че бременна жена, взета за заложник, е родила през този период. Това съобщи съпругата на израелския премиер.

Трима тийнейджъри сред заложниците са и с френско гражданство и това за Ейтан Яхаломи, на 12 години, Ерез Калдерон, на 12 години, и Сара Калдерон, на 16 години. Три други деца са и с американско гражданство и това са Тал, на 9 години, Гал, на 11 години, и Адам, на 17 години. И тримата са от едно и също семейство Голдщайн, посочва "Дейли бийст".

Най-малко 9 души от заложниците са навършили 80 години. Петима от тях са на 85 години, сред които и Яфа Адар. На 23 октомври беше освободена една от възрастните жени - 80-годишната Йохевед Лившиц.

Сред заложниците има най-малко 105 мъже и 68 жени. Сред тях има най-малко 10 военнослужещи. Сред тях беше и Ноа Марчано, загинала, докато беше в плен.

Най-малко 34 семейства казват, че повече от един от техните членове са в плен. От едно семейство има дори 9 заложници - Шарон Алони Кунио, на 34 години, Давид Кунио, на 33 години, техните деца Ема и Юли, сестрата на Шарон - Даниел Алони, на 44 години, племенницата на Шарон - Амелия, на 5 годиники, братът на съпруга й Ариел Кунио, както и неговата годеница Арбел Яход и брат й Долев Яход. Те бяха взети в плен в един и същи кибуц Нир Оз.

Кибуцът Нир Оз, който има 400 жители, е с най-много заложници, взети от "Хамас". Най-малко 71 души бяха похитени оттам. Заложници бяха взети в най-малко 10 кибуца, като вторият най-засегнат в тази насока и Беери, с най-малко 32 заложници.

Освен от кибуците бойците на "Хамас" взеха заложници и от музикален фестивал, на който е имало над 3000 зрители. Оттам бяха похитени най-малко 38 души.

Според официалните данни сред заложниците има и граждани на 26 страни, от които 26 тайландци, 21 аржентинци, 18 германци, 10 американци, 7 французи и 7 руснаци. Много от тях са с двойно гражданство.

"Хамас" разпространи две видеа със заложници, първото на 16 октомври с френско-израелската гражданка Мия Шем и второто на 30 октомври с три жени - Даниел Алони, Елена Трупанов и Римон Кирщ.

"Ислямски джихад", който се сражава заедно с "Хамас" срещу Израел в ивицата Газа, разпространи видео на 9 ноември с двама заложници Хана Кацир и Яагил Яков.

Към настоящия момент "Хамас" освободи 4 заложници, докато една военнослужеща, взета в плен, беше освободена при операция на израелската армия в Газа.

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници