Нинова за бюджета на общините: ПП надминаха и Борисов, той раздаваше тези пари от джипката

Нинова за бюджета на общините: ПП надминаха и Борисов, той раздаваше тези пари от джипката
A A+ A++ A

Това е абсурдно. Това е дъно. Това е посегателство върху живота на милиони българи, което са тръгнали да правят с общините. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира бюджета на общините.

"Вчера Министерството на финансите изпраща писмо до всички кметове до вечерта да си предадат проектите, които да бъдат включени в бюджета. Първо - никога в него не са били включвани изброените проекти, включени веднъж - това означава край. Това са проектите и всички други общини увисват", допълни тя.

По думите й всички хора, живеещи в общините, остават без вода, без ремонт на улици и т.н. "Поискахме да дойде Асен Василев на изслушване, но го крият и не иска да дойде", заяви Нинова.

И категорично заяви, че ще направят всичко по силите си да не допуснат това да се случи. И определи това като "поредна кражба от бюджета". "Надминаха и Бойко Борисов. Борисов раздаваше тези пари на общините с постановление на Министерски съвет, ако си спомняте и от прозореца на джипката. Тези искат да си узаконят кражбата в Закон за бюджета. Корупцията става законна и няма преборване с това чудо", коментира лидерът на БСП.

"Спирам да го коментирам. Сутрин - едно, на обяд - друго, вечер - трето", така Нинова коментира негласуването на Бойко Борисов на вота за недоверие.

Според нея е било очаквано да се отхвърли вотът на недоверие.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници