Лойд Остин: Ще продължим да помагаме на Украйна

Лойд Остин: Ще продължим да помагаме на Украйна

инстаграм

A A+ A++ A

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна на бойното поле по време на срещата си с него в Киев, предаде Укринформ.

Украинската агенция посочва, че информацията е от публикация на Остин в социалната платформа "Екс".

"Имах честта да се срещна с президента Володимир Зеленски днес в Киев, за да засвидетелствам твърдата подкрепа на САЩ за Украйна. Ние, заедно с нашите съюзници и партньори, ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните ѝ нужди на бойното поле и по линия на дългосрочната ѝ необходимост от отбранителни средства", написа Остин.

Укринформ припомня, че днес американският министър е бил посрещнат на железопътната гара в столицата Киев от посланичката на САЩ в Украйна Бриджит Бринк.

Според пресслужбата на Пентагона той ще има разговори на високо равнище с украински лидери. Разговорите ще се съсредоточат върху по-нататъшното укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и Украйна, в рамките на което се цели повишаване на бойните способности на украинските въоръжени сили с идването на зимата, за да могат да защитят страната си от бъдещата руска заплаха, предаде БТА.

Укринформ отбелязва, че по-късно тази седмица американският министър на отбраната ще председателства 17-ата среща на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна чрез видеоконферентна връзка от Пентагона. Очаква се участието на представители на близо 50 страни.

#Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници